27 Şubat 2014 Perşembe

Rengarenk Zigzag Battaniye



Öncelikle ne kadar uzun bir battaniye örmek istiyorsanız 1,5 katı kadar zincir çekin, aşağı yukarı hedeflediğiniz uzunluğa geliyor.

Daha sonra zinciri bir noktada durdurup elinizle tutup 3 zincir daha çekin ve tuttuğunuz deliğe batırıp  ikili trabzan yapın. Araya zincir sokmadan tekrar aynı deliğe ikili trabzan yapın, dolayısıyla bir delikte 3 adet ikili trabzan olacak.

Daha sonra araya hiç zincir çekmeyin, ilk dolguyu yaptığınız zincirin yanındaki deliğe değil bir sonraki deliğe (zincire) tekrar 3 kere ikili trabzan yapın .

Bu şekilde 3 adet dolgu yapıyoruz. İşte şimdi zigzag oluşturmayı sağlayan adımdayız, 3 kere ikili trabzanlı dolgu ördükten sonra hiç zincir çekmeden alttaki zincirde tam 5 adet atlıyoruz dolgu yapmak için.

Ve 5 zincir atladıktan sonra 6. deliğe tekrar hiç zincir çekmeden 3 kere ikili trabzan yapıyoruz. Ve zigzagın ikinci adımına sıra geldi.

Bunu 3 kez yaptıktan sonra kıvrım yapabilmek için 3 zincir çekiyoruz. Ama yine son dolgu yaptığımız deliğe tekrar 3 kere ikili trabzan yapıyoruz. Ve yine yana doğru aynı şekilde birer zincir atlayarak 3 kere ikili trabzanlı 3′er dolgu yapıyoruz ve arada zincir çekmiyoruz. Bu şekilde bir sıra örüyoruz .

Zaten bunu 2 sıra ördükten sonra battaniye zigzagları oluşmaya başlıyor. Başta olmadı diye sakın vazgeçmeyin ki ben bir hafta kadar elime almamıştım üste doğru devam ettikçe siz de çok çok beğeneceksiniz. Asıl oldukça dikkat edilmesi gereken kısım dönüşler.

Dönüşte 3 zincir çekip alttaki iki dolgu arasına boşluğa 3 kere ikili trabzan yapıyoruz ve yine aynı şekilde zincir çekmeden bir sonraki boşluğa yine 3 kere ikili trabzan yapıyoruz. Ve bu şekilde devam ediyoruz. Ve öyle seviyorsunuz ki hatta, hiç bitmesin istiyorsunuz…

4 yorum:

  1. ellerine sağlık bu modelide çok seviyorum ayrıntıyı açıklaman çok iyi olmuş canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bak bak bi de anlatmış afferin sana zuzu ben hiç beceremiyorum anlatmayı

    YanıtlaSil
  3. battaniyeyi çok beğendim bende yapmak istiyorum fakat bazı sorularım olacak :)
    1- hangi marka ip kullandınız ( bugün himalaya , ve bambu ipler gördüm gayet güzellerdi )
    2- renk geçişlerini nasıl yaptınız ? hangi sırada rengi değiştirdiniz ve nasıl ?
    3- toplamda ne kadar ip kullanmak gerekir ?
    4- hangi ip ile kaç numara tığ kullanmak lazım ?

    çok oldu ama acemi birisi için bunları cevaplarsanız memnun olurum :)
    Sevgiler ...

    YanıtlaSil

yorumlarınızı seviyorum