5 Ocak 2011 Çarşamba

Doğalgaz Faturanız Çok Geldiyse...

 Dün sayın Bursagaz geldi ve sürpriz yaptı.Fatura çok geldi çok.Ne yapsak ne yapsak derken hemen ilk iş soğuğu nasıl kesebiliriz ve nasıl kombinin ısısını düşürebiliriz çalışmalarına giriştik.Bütün camların arasına sünger bant çekildi.Ama hala salon ve diğer odalardaki camlarımız büyük camlardan olduğu için altlarından soğuk geliyor.Eşim sen bunlara bir çözüm düşün bence dedi.Peki düşünelim bakalım.Battaniye örttüm ama kayıyor ve çok kötü bir görüntü.Koltuğun arkasında kalan bu camlar için elimde kalan biraz koltuk kumaşı vardı.Bende bununla kum torbaları diktim.

Bu dikdörtgen parçaları dikip içine elyaf ve kum koydum.Kumun dağılmaması için yırtılmayacağını düşündüğüm buzdolabı poşetlerinin içine doldurdum.Kumlar sayesinde ağır oldu ve lafı bile var taş yerinde ağırdır değil mi sabit dururken oradan hava bile sızmayacak İnşallah.Birtanesini dikip deneyip size de gösterip hemen diğerlerini dikmeye gidiyorum.Umarım şubatın ilk haftası Bursagaz bir daha böyle şakalar yapmaz.Hadi İnşallah....
 


2 yorum:

  1. bizim fatura da geldi gelecek:(oturduğumuz ev krumalı olmayınca ısının çoğu pufff dışarı gidiyor.paramızı havaya saçıyoruz yani...ben de sizinki gibi büyük camlı evlere heves ediyordum ama bir kere daha düşünmeliyim sanırım:)

    YanıtlaSil
  2. o laf "kaş yerinde ağrıtır"dır bi kerem,anekzuracım.Mikemmmel olmuş eline sağlık.Daha da memnun kalmazsan güneşliklerin altına parkelerin altına serilen galiba parke izolasyon şiltesi deniyor onlardan dik,yapıştır ya da iğnele.
    Akşam perdeleri kapattığında birden 2-3 derece ısı arttığını göreceksin.
    benim alttaki daire boş.Evin dış yalıtımı yetersiz.manto akamayıp ceketle bırakmışlar evceğizi.Dolapları dış duvarlara konuşlandırdık duvarla arasına strofor levhalarla doldurduk .Altı balkon olan odanın (benim atölye olacak oda)tabanına sana önerdiğim malzemenin kalınından döşedik 50 lira masraf oldu.Şimdi 150 metrekare eve ayda 150 lira doğalgaz geldi.Yararı oluyor yani.
    Kum torbalarının sırf kumla dolu ,çadır bezinden olanları sınıf kapılarında az mı tekmeledim çocukken.
    Güle güle kullan

    YanıtlaSil

yorumlarınızı seviyorum