15 Haziran 2015 Pazartesi

9 yaş doğum günü hazırlıkları

Bugüne kadarki doğum günlerini  "Ben ailemle kutlamak istiyorum sadece. " diyen kızım ne olduysa "Bu seneki doğum günümü arkadaşlarımla kutlamak istiyorum." dedi. Tabii aldı mı beni bir telaş? Nerede olmalıydı? Nasıl olmalı? Pastası nasıl olsun organizasyon firması mı bulsam hatta gördüğüm doğum günlerinden sonra şöyle demeye başladım: "Konsept ne olsun?" :)
Karakter kahramanları sevmeyen kızım, sonunda çiçek konseptine karar kıldı. Bir de puantiyeli olabilirmiş ama pembe seviyormuş. Ancak süslü elbise giyemezmiş. Sadece kot giyermiş. (Kime çektiyse :) )
Önce, nerede olmalıydı? Kuzenimin eşi Şengül Ablam: "Zuhaaal çok güzel bir park var bizim orada. Oraya bir baksana " dedi.
"Park mı? Nasıl yani?" dedim.
"Onko-day çocuk parkı." dedi.
Ertesi gün gittim, baktım. Tam hayalimdeki gibi. Çocuklar için hazırlanmış oyun alanı ve ağaçların altında masalar, sıcacık bir ekip, üstelik Onko-day derneğine ait. Dört dörtlük içime sindi tüm bu özellikler. Sevgili Mucize hanım çok ilgilendi ve gün ve saatimizi ayırttırdık. Sevgili Bursalı anneler, özellikle doğum günleri için çok tavsiye ederim. Üstelik böylesi amacı güzel bir derneğe minikte olsa destek olmuş olursunuz.
 
Ve başladık. El yapımı olsa dedim her şey. 
Davetiyelerimizi birlikte hazırladık.








Yapışkan çiçekli kağıdı kesip kartona yapıştırdık ve kalıbı oluşturduk. Bir altındaki sayfada, Ekin kendi el yazısıyla arkadaşlarını davet etti ve bir sonraki sayfada arka kapak oldu. Bu sayfaları delgeçle delip kurdele ile bağladık. Görüldüğü gibi zarflarımızı da kendimiz yapıp milyon tane olan stickerlarından, çiçek olanlardan ve tabii vermeye kıyabildiklerini zarflara yapıştırdık.

Sıra şu çok meşhur iyi ki doğdun çerçevesine geldi. Olmazsa olmaz dediler. Olsun ama bu olmaz azıcık değiştireyim dedim.




         Pazarda denk geldi bu çerçeve. Ancak hiç bizim konsepte uygun değil :) Ne yapsam derken keçe veya süetle kaplasam dedim. İnce ve kenarları atmayan süet dokulu kumaşımla ve 404 yapıştırıcısı ile kapladım. Kesip yapıştırdım. Aslında çok kolay oldu ve harika yapıştı. (yapışkanı ince sürmek gerekiyor) Poligon veya uhu gibi diğer yapıştırıcılar da kullanılabilir. Süet dokulu kumaşı buradan alabilirsiniz ( minik bir reklam:)))
         Tabii baskılı harfler bastık Ekin için çok yakında www.hobizudukkan.com da bu çiçekli harfleri de satmaya başlıyoruz.
         Harfleri de kesip yapıştırmam 5 dakikamı aldı ve ortaya bu güzellik çıktı. :)

        Çerçevenin güzelliği bana da yansımış sanki. Ben de güzel çıkmışım hihhihi :)) Neyse konumuz neydi? Devam edelim.

        Bir banner yapsam, dedim. Flama  ama aplike yapacak hiç vaktim yoktu. O halde baskı ile hazırlıyayım, dedim.Ve basılan kumaşların arkasına yine kenarları atmayan, süet dokulu kumaştan diktim. Oldukça kolay oldu. Bu banner yani flama  yapılabilecek harflerde, yakında www.hobizudukkan.com da olacak.

       Bu arada pasta siparişimizi verdik sevgili Yasemin'e. Kırık mikser harika bir pastaydı. Renkler, tasarım,  her şeyiyle süperdi. Ellerine sağlık Yasemin çok mutlu oldum. Ayrıca cakepoplar tam bir lezzet topu. O ne öyle bayıldım, bayıldık.




 
Pastamızı kestik. Şaşkın hobizu :) koştururken çocuklar için hazırladığımız masanın resmini çekmemişim ama çok güzel oldu. Her şey pembe puantiyeliydi ve tüm sandalyelerde uçan balonlar vardı.
 
 
 
 
       Pasta sonrası bolca parkta oynadılar. "Biraz oturun terleyeceksiniz" dememe gerek kalmadan, "Çocuklar, hadi etkinlik yapalım mı?" dedim ve hepsi masa başındaydı. Onlar için senboya yastıklar hazırladık  www.hobizudukkan.com da bulabilirsiniz. Senboya yastıkları çocuklar tekstil kalemleri ile boyadılar istedikleri gibi. Bir de onlar için bez çantalar diktik amerikan bezinden. Uçlarına da çiçek taktık. Bez çantaların en güzellerini mutlueller den alabilirsiniz. Zira , bu fikri daha önce sevgili Sema verdi. Ben de sayısını bilemediğim kadar çok çantası olan Semi'nin çantalarına hala doyamadım. Hala her yeni çantasından bir tane daha benim de olsa diyorum.
 
 
 

 
Bu fotoğrafta sepetteki çiçek anahtarlıklarımızı da misafirlerimize Ekin dağıttı. Yorucu ama harika bir doğum günü  oldu , Ekin mutlu, misafirlerimiz mutlu , bennn musmutlu ....


4 yorum:

  1. Harika bir organizasyon olmuş. Gerçekten beğenmemek elde değil. :) Yeni yaşı da kutlu olsun!

    YanıtlaSil
  2. İyi ki doğmuş Ekin! Şaka maka sen de çok çalışmışsın ama:)
    Harf baskılı çok mu çok güzel olmuş, neler yazılır bunlarla neler:)
    Her şey pek güzel gözüktü gözüme, emeğine sağlık Zuhal! Benim oğlanların doğum günleri de sonbaharda. Yardıma beklerim:))
    Ayrıca diktiğim çantalar için söylediklerine çok teşekkürler:) Sayende:)

    YanıtlaSil
  3. Herşey tek kelimeyle harika.. Ellerine sağlık arkadaşım.
    Ekin'e başarılarla dolu nice güzel yaşlar diliyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Hersey Ekin gibi harika olmus. Gulumseyerek okudum.
    Tekrar mutlu yillar guzel Ekin'e. Gestivalde minciracagim onu.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı seviyorum