19 Ocak 2014 Pazar

Meyve posalarıyla tişört boyama

Havuç ve pancar meyve suyunu içtikten sonra vitamin şokuna giren beyin durmuyor tabi, pancar ve havuç tan kalan posa öyle güzel görünüyordu ki atmaya kıyamadım aklıma geldi beyaz tişörtümü boyadım, posanın içine biraz su ve tuz koydum , bir saat kadat tişörtü içinde yatırdım ve yıkadım öyle güzel bir renk oldu ki açık lila ama kahvemsi bir renk zara tutturamaz bu rengi o kadar yani :))

Posted via Blogaway

6 yorum:

  1. çok iyi vallahi:)
    yıkandıkça renk atarmı acaba ?

    YanıtlaSil
  2. harikasınız ya başka hangi meyve yada sebze ile yapabiliriz bunu :D kullandığınız havuç yada pancar posasında bir ölçü var mı?

    YanıtlaSil
  3. Vallahi süpersin, buradan fotoğraf makinasının yansıttığı kadarıyla bile çok güzel görünüyor, ellerine sağlık şekerim!

    YanıtlaSil
  4. Yıkamadan önce sirkeli suda bekletmeni öneririm, solmaması için. Çünkü birinden duymuştum, renkli ve solacağını düşündüğü giysileri yıkamadan önce sirkeli suda tutuyormuş. Tine de kendi test ettiğim bir metod değil. İnternette bir iki daha araştır istersen. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. örgüçantam yıkadım renk atmadı ,esmanur yok bir ölçüm biraz sulandırdım sadece,selmacım sen de süpersin ee adından da belli,nurten hanım çok teşekkür ederim onu da denemeliyim.

    YanıtlaSil
  6. Zuhalim,çayla kahveyle kağıt boyarken sabitlemek için karbonat katıyoruz. ben dantelleri falan boyarken de katarım.Meyve suyuna da sanırım olur,Şap da sabitleyici dir. Aklında bulunsun.
    Ben de o posayla diye hep düşünürdüm
    ama bir kullanma yolu bulamamıştım. Artık meyve sıkmadığım için bu soruyu unuttum :)))

    YanıtlaSil

yorumlarınızı seviyorum