10 Kasım 2010 Çarşamba

Pom Pon Çiçek

                                         
Böyle güzel bir çiçek yapmak çok kolay.Ama öncelikle pom pon yapmayı bilmemiz gerekiyor.Ben internette biraz araştırdım ama ne yazıkki çizimlerden anlamadım.Bir kaç deneme yaptım ve başaramadım.Hemen çok sevdiğim bir ablama biraz yumak alıp gittim.Ve lütfen bana pufidik bir pompon yapmayı öğret dedim.Sağolsun işini gücünü bıraktı başladık pompon yapmaya.        
 Ponpon büyüklüğü kadar yuvarlakları bir kartona çiziyoruz.Ve ince uçlu bir makasla kesiyoruz.Daha sonra iplik geçirebilmek için ortasınada bir yuvarlak açıyoruz.Ve bu yuvarlağı kesip iki kalıbı üst üste koyuyoruz
Ve ipliğimizin kalınlığına göre 2 kat 3 kat size kalmış yaklaşık 75 cm kadar ip kesiyoruz.Bunu bir toka ucuna geçiriyoruz.Ve ilk başladığımız peri elimizle sabitleyip başlıyoruz yana doğru sıkı bir şekilde sarmaya.



Ortadaki boşluk dolana kadar sarıyoruz.Artık hiç saramıyacak hale gelince ipin sarıldığı iki kartonun arasına makasla girip kesmeye başlıyoruz.İyice kesince iki kartonu hafifçe ayırıyoruz.İnce bir dikiş ipliğini 2 kat yapıp bu iki kartonun arasına sıkıştırıp bir güzel sıkarak düğüm atıyoruz.



 
Ve kartonları makasla kesip çıkarıyoruz.Daha sonta iyaptığımız topun üzerindeki fazlalıkları makasla kesip ona kadifemsi bir görüntü vermek için biraz elimizle dağıtıyoruz.Hatta elinize alıp biraz mıncıklayın.Nasıl güzel oluyor.



Daha sonra evde mutlaka hepinizde yapma çiçekler vardır.Bende papatya vardı.Papatyanın ortasına ben yapışkanla pomponu yapıştırdım.İşte yeni geri dönüşmüş el yapımı çiçekler.Önümüzde 24kasım öğretmenler günü var.Ben kızımın öğretmenlerine kızımla birlikte yapıp hediye olarak göndereceğim.Beğendiniz mi....

5 yorum:

  1. çok güzel ve şirin görünüyor. Ben baya bir ponpon yapamadım. HEp gevşek oluyodu. Ama Yılmadım :))) ve hep denedim. Sonunda güzel ponponlar yapabiliyorum. :))9

    YanıtlaSil
  2. çok yumuşak ve sevimli , hakikaten insanın mıncıklayası geliyor. çeşitli renklerde yapıp birleştirip, papatya şekli de verilebilir..

    YanıtlaSil
  3. Tek kelimeyle bayıldım ya!
    Bu arada bayramın kutluu olsuun, nice sağlıklı ve güzel bayramlara! (:

    YanıtlaSil
  4. These are super cute...i like your blog soooooooooo much,very decent & cute Masha'Allah...i have some other Turkish friends too,all are so nice..i will love to follow your sweet blog

    YanıtlaSil
  5. gerçekten çok güzel olmuş. benimde boş duran bir vazom var ona yapmak istedim şimdi. yaparsam çekip koyarım http://dilekduran.blogspot.com/ bloguma. ellerine bilgine saglık cnm.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı seviyorum